ESENLER ENGİN CAN GÜRE ORTAOKULUNDAN AB PROJELERİNDE TÜRKİYE REKORU
İlçemiz Engin Can Güre Ortaokulu‘nun Erasmus Plus Okullar Arası Stratejik Ortaklıklar (KA-219) faaliyeti kapsamında 2015 yılı teklif çağrısı döneminde sunmuş olduğu 7 farklı proje Avrupa Birliği Komisyonu tarafından kabul edilerek merkezi bütçe tahsisi ile hibe almaya hak kazanmıştır.
Türkiye genelinde ilk defa bir okulun 7 projesinin birden kabul edilmesi ile birlikte Engin Can Güre Ortaokulu´nun bu alanda kırılması zor bir Türkiye rekoruna imza attığını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Bayram ERCAN; Bu projelere desteklerinden dolayı Esenler Kaymakamımız Sayın Yüksel ÜNAL başta olmak üzere Okul Müdürü Murat AÇIKALIN, İngilizce Öğretmeni Samet YUMAK ve Teknoloji Tasarım Öğretmeni Tuba KIVANÇ CONTÜRK´e teşekkür etti.
Kabul edilen 7 proje ile ilgili detaylar şu şekildedir ;
Almanya koordinatörlüğünde ki “Go to school-be a fool!” isimli projemiz İspanya, Polonya, Portekiz ve Yunanistan ile birlikte toplamda 6 ülkenin katılımı ile gerçekleştirilecektir. Projemizin amacı erken okul terki riski taşıyan öğrenciler ile çalışarak öğrencilerin ders dışı aktiviteler sayesinde okula bağlılığını arttırmak ve erken okul terklerini önlemektir. Projemizin açılış toplantısı Kasım (2015) ayında Almanya ‘da 3 öğretmenimizin katılımı ile gerçekleştirilecektir. Projemizin 2. Toplantısı Ocak (2016) ayında Türkiyede yapılacaktır ve ortak olduğumuz ülkelerden 10 öğretmen Türkiye toplantısına katılacaktır. 3. Toplantımız Nisan (2016) ayında Polonya da gerçekleştirilecektir ve toplantıya okulumuzdan 3 öğrenci ve 2 öğretmen katılacaktır. Projemizin 3. Toplantısı öğretmenlerin katılacağı koordinasyon toplantısı olacaktır. Eylül (2016) ayında Portekizde gerçekleştirilecek toplantıya okulumuzdan 3 öğretmen katılacaktır. Daha sonra öğrenciler ile birlikte gerçekleştireceğimiz 2. Toplantı Yunanistanda Kasım (2016) ayında yapılacaktır toplantıya okulumuzdan 3 öğrenci ve 2 öğretmen katılacaktır. Ocak (2017) ayında ise Yunanistanda öğretmenlere yönelik koordinasyon toplantısı yapılacaktır ve bu toplantıya okulumuzdan 2 öğretmen katılacaktır. Nisan (2017) ayında projemizin Türkiye toplantısı 9 öğrenci ve 6 öğretmenin katılımı ile gerçekleştirilecektir. Projemizin kapanış toplantısı 6 öğrenci ve 2 öğretmenimizin katılımı ile Mayıs (2017) ayında Almanya ‘da gerçekleştirilecektir.
Estonya koordinatörlüğünde ki “ICT in USE” isimli projemiz Finlandiya ve Portekiz ile birlikte toplamda 4 ülkenin ortaklığında gerçekleştirilecektir. Projemizde işleyeceğimiz konu, ders anlatımlarında bilişim teknolojilerinin yoğun olarak kullanılnması ve öğrencilerin materyal hazırlarken bilişim teknolojilerini etkin olarak kullanması üzerinedir. Projemizin ilk toplantısı Ekim (2015) ayında Portekiz de 2 öğretmenimizin katılımı ile gerçekleştirilmiştir. Projemizin 2. Toplatısı Ocak (2016) ayında Estonya da 5 öğretmenimizin katılımı ile gerçekleştirilecektir. Nisan (2016) ayında ise 12 öğrencimiz ve 3 öğertmenimiz Finlandiyaya giderek projemizin ilk öğrencili toplantısını gerçekleştirecektir. Ekim (2016) ayında ise projemizin 4. Toplantısı 5 öğretmenimizin katılımı ile Portekizde gerçekleştirilecektir. Nisan (2017) ayında ise 36 öğrenci ve 9 öğretmenin katılımı ile projemizin Türkiye toplantısı gerçekleştirilecektir. Projemizin kapanış toplantısı ortak olduğumuz ülkelerden 6 öğretmenin katılım ile Haziran (2017) ayında Türkiye de gerçekleştirilecektir.
İspanya koordinatörlüğünde ki “EUROPEAN VALUES AND ATTITUDES” isimli projemiz Avusturya, Portekiz ve Slovakya ile birlikte toplamda 5 ülkenin ortaklığında gerçekleştirilecektir. Projemizde Avrupanın değerleri ve tutumları konusu işlenecektir. Proje kapsamında ilk toplantımız Kasım (2015) ayında İspanya da 2 öğretmenimizin katılımı ile gerçekleştirilecektir. Daha sonra 4 öğrencimiz, 2 öğretmenimiz ile birlikte Mart (2016) ayında Portekizde ilk öğrenci buluşmasına katılacaktır. Daha sonra 4 öğrencimiz, 2 öğretmenimiz ile birlikte Mayıs (2016) ayında Avusturyada ikinci öğrencili toplantımızı yapacaktır. Eylül (2016) ayında ise ortak olduğumuz ülkelerden 16 öğrenci ve 8 öğretmen okulumuza gelerek Türkiye toplantısına katılacaklardır. Mart (2017) ayında öğrencilerle birlikte 4. Toplantımız Slovakya da gerçekleştirilecektir, bu toplantımıza da okulumuzdan 4 öğrenci ve 2 öğretmen katılacaktır. Son toplantımız Mayıs (2017) ayında yine 4 öğrenci ve 2 öğretmenimizin katılımı ile İspanyada gerçekleştirilecektir.
Romanya koordinatörlüğünde ki “Learning Foreign Language through ICT” isimli projemiz Polonya, Yunanistan, Bulgaristan, İtalya, İspanya ve Kıbrıs ile birlikte toplamda 8 ülkenin ortaklığında gerçekleştirilecektir. Projemizde yabancı dil öğretiminde bilişim teknolojilerinin etkin olarak kullanılmasının önemi konusu işlenecektir. Bu projemizde öğrenci hareketliliği olmayacak, öğretmenler toplantılara katılarak alınan kararları sınıflarda uygulayacaklardır. Projemizin açılış toplantısı Kasım (2015) ayı içerisinde Romanya da 3 öğretmenimizin katılımı ile gerçekleştirilecektir. İkinci toplantımız Mayıs (2016) ayında Yunanistanda gerçekleştirilecektir ve bu toplantıya okulumuzdan 2 öğretmen katılacaktır. Kasım (2016) ayında ise ortak olduğumuz ülkelerden 15 öğretmenin katılımı ile projemizin Türkiye toplantısı gerçekleştirilecektir. Daha sonra Mart (2017) ayında projemizin 4 toplantısı Kıbrıs ta gerçekleştirilecktir ve bu toplantıyada okulumuzdan 2 öğretmen katılacaktır. Projemizin kapanış toplantısı ise Mayıs (2017) ayında İspanya da gerçekleştirilecektir.
Letonya koordinatörlüğünde ki “Magic in the classroom with Augmented Reality” isimli projemiz, Portekiz, Yunanistan, İspanya, Hırvatistan ve Litvanya ile birlikte toplamda 7 ülkenin katılımı ile gerçekleştirilecektir. Projemizin amacı tablet ve akıllı telefonlar gibi bilişim teknolojilerini kullanarak okulda verilen eğitimi geliştirmek ve modernize ederek sınıfta bir farklılık yaratmak ve öğrencilerin kazanımlarını en üst düzeye çıkarmaktır. 3 yıl sürecek olan bu projemizin ilk toplantısı Şubat (2016) ayında Letonyada yapılacaktır ve bu toplantıya okulumuzdan 2 öğretmen katılacaktır. Nisan (2016) ayında ise 24 öğrenci ve 12 öğretmenin katılımı ile Türkiye toplantısı düzenlenecektir. Projemizin 3. Toplantısı öğretmenlerin katılacağı koordinasyon toplantısı olacaktır. Kasım (2016) ayında 3 öğretmenimizin katılımı ile Hırvatistan ‘da düzenlenecektir. Projemizin 2. Öğrencili toplantısı Mart (2017) ayında Litvanya ‘da gerçekleştirilecektir ve bu toplantıya okulumuzdan 4 öğrenci 2 öğretmen katılacaktır. Bir diğer öğrencili toplantımız Ekim (2017) ayında Yunanistanda yine 4 öğrenci 2 öğretmenimizin katılımı ile gerçekleştirilecektir. Projemizin kapanış toplantısı ise Mayıs (2018) ayında Portekizde gerçekleştirilecektir ve bu toplantıya okulumuzdan 3 öğretmen katılacaktır.
Estonya koordinatörlüğünde ki “Values - the Essence of an Active Citizen” isimli projemiz Norweç, İtalya, Portekiz, Polonya ve Hırvatistan ile birlikte toplamda 7 ülkenin katılımı ile gerçekleştirilecektir. Projemizde işleyeceğimiz konu, öğrencilerimizin aktif birer vatandaş olmak için kültürel değerlerimizi etkin olarak kullanmalarını sağlamaktır. Projemizin ilk toplantısı Kasım (2015) ayında 3 öğretmenimizin katılımı ile Polonyada gerçekleştirilecektir. Mart (2016) ayında ise projemizin ilk öğrencili toplantısı Portekiz de gerçekleştirilecektir ve bu toplantıya okulumuzdan 4 öğrenci ve 2 öğretmen katılacaktır. Projemizin 2. Öğrencili toplantısı Mayıs (2016) ayında Hırvatistanda gerçekleştirilecek ve bu toplantıya okulumuzdan 4 öğrenci ve 2 öğretmen katılacaktır. Projemizin 3. Toplantısı öğretmenlerin katılacağı koordinasyon toplantısı olacaktır, Estonya da Ekim (2016) ayında gerkleştirilecek bu toplantıya okulumuzdan 3 öğretmen katılacaktır. Ocak (2017) ayında ise projemizin Türkiye toplantısı ortak olduğumuz ülkelerden 18 öğretmenin katılımı ile gerçekleştirilecektir. Mart (2017) ayında 3 öğretmenimiz İtalya ya giderek projemizin 4. Toplantısını gerçekleştireceklerdir. Projemizin kapanış toplantısı Mayıs (2017) ayında Norweç ‘de gerçekleştirilecektir ve okulumuzdan 3 öğretmen katılacaktır.
Bulgaristan koordinatörlüğünde ki “My Nationality is HUMAN” isimli projemiz Romanya, Polonya, Yunanistan, Bulgaristan, İtalya, İspanya ve Kıbrıs ile birlikte toplamda 8 ülkenin katılımı ile gerçekleştirilecektir. Projemizin amacı din,dil ve ırk ayrımı gözetmeksizin öğrencilerin tüm bireylere eşit davranmasını sağlayarak insanlık duygusunu ön plana çıkarmaktır. Projemizin ilk toplantısı Aralık (2015) ayında Bulgaristanda 2 öğretmenimizin katılımı ile gerçekleştirilecektir. 2. Toplantımız 2 öğrencimiz ve 2 öğretmenimizin katılımı ile Mart (2016) ayında İtalya ‘da gerçekleştirilecektir. 3. Toplantımız 2 öğrencimiz ve 2 öğretmenimizin katılımı ile Mayıs (2016) ayında Yunanistan ‘da gerçekleştirilecektir. 4. Toplantımız 2 öğrencimiz ve 1 öğretmenimizin katılımı ile Eylül (2016) ayında Polonya ‘da gerçekleştirilecektir. 5. Toplantımız 2 öğrencimiz ve 2 öğretmenimizin katılımı ile Kasım (2016) ayında Letonya ‘da gerçekleştirilecektir. 6. Toplantımız 2 öğrencimiz ve 2 öğretmenimizin katılımı ile Mart (2017) ayında Romanya ‘da gerçekleştirilecektir. Projemizin kapanış toplantısı ise ortak olduğumuz ülkelerden 12 öğrenci ve 11 öğretmenin katılımı ile Mayıs (2017) ayında Türkiye de gerçekleştirilecektir.